חכם יהודה רוזאניס נולד לאימו ולאביו חכם שמואל בשנת תי"ז (1657) בקושטא, שבתורכיה.
תורתו למד מפי חכם שמואל הלוי, תלמידו של חכם יוסף בן ישעיה מטראני, שהיה רבה של קושטא.
נשא לאישה את בת דודו החכם אברהם בר מאיר רוזאניס ועסק במסחר. בימי הסולטאן אחמד השלישי, היה אחראי על רכישות הצבא התורכי, וכונה "אוג'אק באזירג'אן" (בנקאי הארמון). לאחר פטירת חותנו, ירש הון רב אותו חלק עם אחיו, והסכימו, שחכם יהודה רוזאניס יתפנה לעסוק בתורה, ואחיו ימשיכו לעסוק במסחר.
חכם יהודה רוזאניס גדל התורה, והיה לאב בית דין בקושטא. היה תלמיד חבר של חכם יעקב אלפאנדרי, והעמיד תלמידים הרבה, בתוכם חכם יעקב כולי, מחבר 'מעם לועז', שערך והוציא לאור את כתבי חכם יהודה רוזאניס.
חכם יהודה רוזאניס היה מתנגד חריף לכת השבתאים, והיה מחותמי כתב החרם שהפיצו חכמי קושטא כנגד נחמיה חיון. בשנת תפ"ה (1725), לאחר שנחמיה חיון היה בנידוי שנים רבות, הוא שב לקושטא, חזר בו, וקיבל על עצמו שלא לעסוק בתורת הסוד, ולא לאסוף המוני עם לביתו, והתיר חכם יהודה רוזאניס את החרם.
חכם יהודה רוזאניס נפטר ביום כ"ב ניסן תפ"ז (1727), ונטמן בקושטא.
חכם יהודה רוזאניס לא רצה לפרסם ספרים, ואת חידושיו והערותיו כתב בכתב דק על גיליונות הספרים שברשותו. חידושיו נאספו מכתב ידו, חלקם יצאו לאור לאחר מותו בידי תלמידו החכם יעקב כולי: 'פרשת דרכים' – דרשות, יצא לאור בוונציה בשנת תק"ג (1743); 'משנה למלך' - על רמב"ם, יצא לאור בעיר המבורג בשנת תק"ן (1790) 'דרך מצוותיך' - מניין המצוות בעיר וורשה בשנת תר"ל (1870).